Categories
Kolesarjenje

Koloparki v Ljubljani

1. Kolopark Aleja

Aleja kolopark v Šiški se nahaja tik ob nakupovalnem središču. Primeren je za kolesa, rolerje, skiroje in rolko. Kolopark ponuja veliko zabave predvsem za mlajše voznike, ki si krajšajo čas med nakupovalnimi obveznostimi.

Kolo park Aleja

2. Kolopark Fužine

Največji kolo park v Ljubljani z 700 metov vozne površine, od tega kar 200 metrov dolga proga. Kolo park Nove Fužine se nahaja pod fužinskim gričem na Rusjanovem trgu, poleg OŠ Nove Fužine in športnega parka pri Fužinskem gradu. Kolopark je namenjen uporabnikom koles, skirojev, rolk in rolerjev. S svojimi nakloni in razmiki med objekti pa je primeren tako za mlajše kot za izkušene voznike.

Kolo park Nove Fužine
Kolopark Fužine

3. Kolopark Bežigrad

Kolo park Bežigrad v Ljubljani, ob robu Župančičeve jame se odlično dopolnjuje z BMX Parkom Ljubljana, ki je oddaljen le nekaj deset metrov. V primerjavi s kolo parkom Spodnja Šiška ima višje in bolj strme valove in zavoje, ki zahtevajo nekaj več zbranosti, znanja in energije.

Kolo park Bežigrad
Kolopark Bežigrad

4. Kolopark Šiška

Kolo park Spodnja Šiška je z 22 valovi in 7 ovinki, prvi svoje vrste v Ljubljani. Primeren je za vse starosti, proga pa je primerna za kolesa – gorska ali BMX, rolke, rolerje ali skiroje. Uporaba kolo parka je enostavna in varna, spoštovati je treba le pravila uporabe, ki so navedena na tabli tik ob progi.

Kinderfeets Race z lesenimi poganjalci v Kolopark Šiška
Kinderfeets Race z lesenimi poganjalci v Kolopark Šiška

5. Kolopark Vič

V Ljubljanski mestni občini so lansko napovedali novi kolo park in da ga bodo uredili pri Centru Interspar Vič, ki bo uredil novi poligon z grbinami. Uresničitev projekta zaradi razmer, ki jih je povzročila epidemija novega koronavirusa, so začasno prestavili. Predvidevajo, da bodo viški kolo park uredili letošnje leto.

Kolo park Vič
Kolo park Vič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.